Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2010 13:20 - Казанлъшки понички
Автор: gastronom Категория: Хоби   
Прочетен: 8161 Коментари: 2 Гласове:
5



Казанлъшки понички   image СНИМКИ: АРХИВ НА АВТОРКАТА

ПРОДУКТИ

500 г брашно

500 мл вода

1/2 кубче прясна мая - 20 г

1 с.л. захар (мед)

щипка сол

Идея: Ако нямате уред за понички, същите могат да бъдат шприцовани с обикновен голям шприц или поставени с лъжица във врящото олио.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Стопля се водата. Захарта или медът и солта се разбъркват вътре. Прибавя се маята и разбива добре в топлата смес. По малко и с бъркане се прибавя и брашното, докато поеме цялото количество.

Тестото е с консистенция на много гъста каша. Оставя се да втаса около 30-40 мин

Втасалото тесто се поставя в шпирц за понички (такива има във всички добри магазини за домашни потреби). Шприцоват се поничките в съд с поне 5-6 см врящо олио. Пържат се много бързо. Обръщаме ги от двете страни.

Изваждат се на решетка, поставена върху кухненска хартия, или в тава, за да могат да се отцедят. Ако се сложат направо на хартията, от долната страна омекват и губят хрупкавостта си.

Поръсват се с пудра захар, мед, сироп или топинг на вкус.
Пепа Стоева - автор: 24 Часа;




Гласувай:
5
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - pomi4ki
10.12.2010 18:32
mnoo hubavi
цитирай
2. анонимен - ne
11.02.2011 01:23
ne e tova istinskata recepta - izobshto ne se slaga maq
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 1774687
Постинги: 316
Коментари: 396
Гласове: 7316