ПРОДУКТИ
500 г брашно
500 мл вода
1/2 кубче прясна мая - 20 г
1 с.л. захар (мед)
щипка сол
Идея: Ако нямате уред за понички, същите могат да бъдат шприцовани с обикновен голям шприц или поставени с лъжица във врящото олио.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Стопля се водата. Захарта или медът и солта се разбъркват вътре. Прибавя се маята и разбива добре в топлата смес. По малко и с бъркане се прибавя и брашното, докато поеме цялото количество.
Тестото е с консистенция на много гъста каша. Оставя се да втаса около 30-40 мин
Втасалото тесто се поставя в шпирц за понички (такива има във всички добри магазини за домашни потреби). Шприцоват се поничките в съд с поне 5-6 см врящо олио. Пържат се много бързо. Обръщаме ги от двете страни.
Изваждат се на решетка, поставена върху кухненска хартия, или в тава, за да могат да се отцедят. Ако се сложат направо на хартията, от долната страна омекват и губят хрупкавостта си.
Поръсват се с пудра захар, мед, сироп или топинг на вкус.
Пепа Стоева - автор: 24 Часа;
Винету, Арабела, Алф…Героите на 80-те- к...
Ябълков сладкиш без печене 🍰...
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии