Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
08.10.2010 11:48 - смокинова подправка за дивеч и студено месо
Автор: gastronom Категория: Рецепти   
Прочетен: 2593 Коментари: 0 Гласове:
5



смокинова подправка за дивеч и студено месо

Необходими продукти:
1 кг зелени смокини
1 голяма сладка ябълка
150 гр стафиди
200 гр захар
2 глави кромид лук
150 мл бял винен оцет
1/2 чаена лъжичка смлян джинджифил
1/2 чаена лъжичка смлян кориандър
1/3 чаена лъжичка сол
щипка канела
Плодовете се почистват и се измиват много добре. Смокините се нарязват на четвъртинки, ябълките на малки кубчета, а лукът на ситно. Всички съставки се слагат в дълбока тенджера, изчакват се да заврят и огънят се намалява. Сместа се вари на слаб огън около 1 час, като от време на време се разбърква с дървена лопатка, без да се смачкат смокините. Готовата подправка трябва да има гъстота на конфитюр. Насипва се в чисти сухи бурканчета, които се затварят плътно и се съхраняват на хладно.

http://kak-da.bg/


Тагове:   дивеч,   студено месо,


Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2358698
Постинги: 391
Коментари: 457
Гласове: 11264