СЛАДКИ ЗА ДЕКОРИРАНЕ |
How to Make Rolled Cut-Out Sugar Cookies for Decorating
1ч.ч меко масло
1ч.ч захар
1 голямо яйце
2 ч.л ванилов екстрат или 1 ванилия на прах
3ч.ч брашно
1ч.л бакпулвер
готовото тесто престоява 20мин ,режат се сладки ,пекат се на 200-8 мин
ВТОРИ КАКАОВ ВАРИАНТ
250гр брашно
25гр како
100гр пудра захар
200гр масло
2 жълтъка
1/2 ч.л бакпулвер
Смесваме пудрата захар и мекото масло
разбиваме добре с миксер
добавяме жълтъците
отново се разбива с миксер
добавя се какаото
за да не хвърчи какаото когато се разбърква с миксера ,първо се обърква с лопатка да се поеме от тестото и след това с миксера
разбиваме до еднородна смес
добавяме смесените бакпулвер и брашно
омесваме с ръка до получаването на тесто
ето и готовото и тесто
завиваме тестото в стреч фолио и слагаме в хладилника за 30мин
след това може да се разточи на кора и да се изрежат фигурки ,или направо да се нарежи на бисквити
слагат се върху хартия за печене на разстояние една от друга
печем на 180-10мин .Изглежда че сладките не са изпечени ,но само така ви се струва
след като изстинат бисквитите се украсяват .Към тестото може да се добавят подправки за аромат -канела,ванилия,джинджифил, кардамон и т.н
|
https://www.youtube.com/watch?v=7fChuGLLPHY |
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии