Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
14.03.2018 15:10 - 15-минутни ястия - идеи и рецепти
Автор: gastronom Категория: Рецепти   
Прочетен: 2542 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 14.03.2018 15:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Заглавието е заимствано от Джейми Оливър, чиито рецепти много харесвам (но като цяло готвенето по книгите му за 15 и 30 минутни рецепти ми се вижда малко сложно и понякога са ми по-префантосани или имат съставки, каквито нямам в кухнята си).
Давайте идеите си тук за всички, които нямат време, енергия или желание да прекарват повече от 15-20 минути в сътворяване на нормална домашна храна. Може да са всякакви неща, включително добре познати на всички аламинути - няма никакво значение, защото ми се иска темата да служи не само за нови бързи рецепти, но и просто за идеи, когато за пореден ден човек се чуди какво да сготви набързо.

10 рецепти готови за 30 минути През почивните дни имаме много свободно време, това са дните, в който най-често приготвяме мусака или се завъртаме в кухнята, за да спретнем една домашна торта. В делничните дни обаче често страдаме от липса на време и се питаме “Какво да приготвя набързо за вечеря?” или пък “Какво да приготвя за 15 минути?” Има редица бързи, лесни и много вкусни рецепти, които са готови ако не за 15 минути, то най-много за половин час, рецепти които спасяват както всяка работеща домакиня, така и всеки вечно гладен студент. Супичка събира 10 класически бързи рецепти на едно място, за да направи избора ви по-лесен!
 
 
10 идеи за бърза вечеря
Бързи супи
Няма спор, че най-бързите за приготвяне супи са крем супите, защото не се налага предварителна индивидуална обработка на продуктите.

1.Картофена крем супа
 
Картофена крем супа
Картофената крем супа е може би най-популярната крем супа. Дали защото се приготвя много бързо, или защото всички обичат картофи, когато човек чуе “крем супа” и веднага се сеща точно за картофена крем супа. Ако допълните картофената крем супа и с шепа хрупкави ароматни крутони, то ще я превърнете в истински деликатес. Друг безспорен плюс на рецептата за крем супа от картофи е, че продуктите за нея се намират винаги във всяка къща.
Вижте цялата рецепта тук »

2.Зеленчукова крем супа
 
Зеленчукова крем супа
Принципът на приготвянето на зеленчуковата крем супа е същият като на картофената крем супа. Рецептата за зеленчукова крем супа обаче е по-богата, съдържа повече продукти, което прави и вкуса на самата зеленчукова крем супа по-богат и плътен.
Вижте цялата рецепта тук »

3. Доматена крем супа
 
Доматена крем супа
Рецептата за доматена крем супа също е класическа рецепта за крем супа. Доматена крем супа е изключително лесна и бърза за приготвяне, може да бъде сервирана както като начало на обедно или вечерно меню, така като лека вечеря например.
Вижте цялата рецепта тук »

Бързи рецепти с картофи
Ако човечеството не познаваше картофите (и ориза) сигурно нямаше да може да се изхрани! Или поне така изглежда ситуацията днес, когато картофите присъстват в менюто на хората по цял свят почти ежедневно. И това е така, не само защото картофите са много вкусни, а също защото се приготвят бързо и са много засищащи.

4. Картофи на фурна с подправки
 
Картофи на фурна с подправки
Рецептата за картофи на фурна с подправки е подходяща за приготвяне, както с пресни картофи, така и със стари картофи. Рецептата за картофи на фурна с подправки е полкова лесна, че може да бъде приготвена дори и от хора, които никога не са влизали в кухнята. Освен това картофите на фурна с подправки имат и още един голям плюс - могат да бъдат ползвани и за гарнитура (към пържоли например) и за основно ястие.
Вижте цялата рецепта тук »

5. Картофена яхния
 
Картофена яхния
Рецептата за картофена яхния е много подходяща за моментите, когато ви се хапва манджа със сос, а нямате много време за приготвяне, както и много налични продукти. Картофената яхния също спада към класическите рецепти с картофи и също може да се комбинира много успешно с някое кебапче, или пък пържола.
Вижте цялата рецепта тук »

Бързи рецепти с яйца
Когато става дума за рецепти, които се приготвят за 15 минути не бива да забравяме рецептите с яйца, които са запазена марка на всяка студентска квартира. Рецептите с яйца са едновременно икономични, вкусни, бързи и много много засищащи.

6. Яйца по панагюрски
 
Яйца по панагюрски
Яйцата по панагюрски много напомнят яйца на очи, но рецептата е много по-богата и хапвайки яйца по панагюрски човек остава с усещането, че не е хапнал на бързо, а че си е хапнал царски. Сосът от кисело мляко прави яйцата много по-леки, отколкото ако хапвате само яйца, идеална идея за бърза и вкусна вечеря.
Вижте цялата рецепта тук »

7. Сирене по шопски
 
Сирене по шопски
Рецептата за сирене по шопски има толкова варианта, колкото са и хората които я приготвят. Сиренето по шопски също е рецепта подходяща за любителите на ястията със сос. Сирене по шопски може да приготвите дори и в микровълновата фурна.
Вижте цялата рецепта тук »

8. Миш-маш
 
Миш-маш
Рецептата за миш-маш също се числи към любимите рецепти и подобно на всички любими и често приготвяни рецепти и рецептата за миш-маш има много варианти. Това, което свързва всички рецепти за миш-маш е, че съдържа чушки, домати, сирене и яйца. Рецептата за миш-маш е практична рецепта, която може да приготвите както лятото с пресни чушки, така и зимата с печени консервирани чушки.
Вижте цялата рецепта тук »

9. Качамак
 
Качамак
Една от често забравяните идеи за бързи рецепти за вечеря е рецептата за качамак. Качамакът е готов буквално за 5 минути. Освен, че се приготвя много бързо, с добавените краве масло и натрошено бяло сирене, качамакът е и много засищащ.
Вижте цялата рецепта тук »

10. Пилешка каша
 
Пилешка каша
Няма как пилето да не бъде включено в списъка с бързи рецепти. Пилешкото месо не се нуждае от дълга топлинна обработка и е готово на отрицателно време. Следвайки рецептата за пилешка каша получавате вкусна и ароматна пилешка яхния, от която цялото семейство ще остане доволно.
Вижте цялата рецепта тук »

10 рецепти, които се приготвят за нула време! 10 идеи за бързи вечери! Част от най-популярните бързи ястия на едно място! Разбира се, има още много варианти и всеки може да направи своя списък с “ястия за бързо реагиране”!

http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/91/10-%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8-%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-30-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D1%83%D1%82%D0%B8








Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2376410
Постинги: 392
Коментари: 457
Гласове: 11342