Прочетен: 1267 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 11.10.2019 13:16
Необходими продукти:
патладжан
домати
твърдо сирене
бекон
За нежния сос:
заквасена сметана
майонеза
чесън
пресни подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Взимаме един патладжан (ако смятате да приготвяте само една порция), измиваме го добре, след което изтриваме с готварска хартия. Разрязваме го по дължина на две части.
След това всяка половинка разрязваме на ивици с дебелина около 3-4 см. всяка. Не трябва да режете до края. Това ще придаде на ястието ви красив вид и няма да се срамувате да го поднесете и на най-скъпите си гости.
След като сме приключили с рязането, посоляваме добре и оставяме за 30 минути.
През това време можете да нарежете бекона и твърдото сирене на малки филийки. Измийте доматите и ги подсушете с кухненска хартия. Нарежете ги на тънки полукръгове.
След като 30-те минути изтекат, почистете добре солта от патладжана и изстискайте сока, който е пуснал.
Сложете го върху хартия за печене или в стъклена форма, в която ще приготвяте ястието. Между всяка лентичка патладжан поставете парче сирене, бекон и домат.
Трябва да се получи като на снимката.
Поръсете със сол и черен пипер. Можете да добавите и любимите си подправки, стига да се съчетават помежду си.
В отделен дълбок съд смесете в съотношение 1:1 майонеза и заквасена сметана с високо съдържание на мазнини. Ако не обичате майонеза, може да не я добавяте към ястието.
Към тях добавете ситно нарязан чесън и пресни подправки.
Добавете ситно нарязаните зеленина и чесъна към соса. Разбъркайте всичко старателно, докато се получи хомогенна маса.
Намажете патладжана с получената кремообразна смес. Загрейте фурната до 180 градуса и печете за половин час. Времето зависи от вашата фурна.
Невероятно вкусното ястие е готово и можете да го сервирате на гостите си. Добър апетит! /jenata.blitz.bg
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии