Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
11.10.2019 12:16 - Пиршество за душата: Пълнен патладжан на ветрило
Автор: gastronom Категория: Рецепти   
Прочетен: 1267 Коментари: 2 Гласове:
11

Последна промяна: 11.10.2019 13:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image 

Необходими продукти:

патладжан

домати

твърдо сирене

бекон

За нежния сос:

заквасена сметана

майонеза

чесън

пресни подправки на вкус

Начин на приготвяне:

Взимаме един патладжан (ако смятате да приготвяте само една порция), измиваме го добре, след което изтриваме с готварска хартия. Разрязваме го по дължина на две части.

След това всяка половинка разрязваме на ивици с дебелина около 3-4 см. всяка. Не трябва да режете до края. Това ще придаде на ястието ви красив вид и няма да се срамувате да го поднесете и на най-скъпите си гости.

След като сме приключили с рязането, посоляваме добре и оставяме за 30 минути.

През това време можете да нарежете бекона и твърдото сирене на малки филийки. Измийте доматите и ги подсушете с кухненска хартия. Нарежете ги на тънки полукръгове.

След като 30-те минути изтекат, почистете добре солта от патладжана и изстискайте сока, който е пуснал.

  Сложете го върху хартия за печене или в стъклена форма, в която ще приготвяте ястието. Между всяка лентичка патладжан поставете парче сирене, бекон и домат.

Трябва да се получи като на снимката.
image

 Поръсете със сол и черен пипер. Можете да добавите и любимите си подправки, стига да се съчетават помежду си.

В отделен дълбок съд смесете в съотношение 1:1 майонеза и заквасена сметана с високо съдържание на мазнини. Ако не обичате майонеза, може да не я добавяте към ястието.

Към тях добавете ситно нарязан чесън и пресни подправки.

Добавете ситно нарязаните зеленина и чесъна към соса. Разбъркайте всичко старателно, докато се получи хомогенна маса.

Намажете патладжана с получената кремообразна смес. Загрейте фурната до 180 градуса и печете за половин час. Времето зависи от вашата фурна.

Невероятно вкусното ястие е готово и можете да го сервирате на гостите си. Добър апетит! /jenata.blitz.bg
 




Гласувай:
11



1. wonder - Това ще го пробвам още утре! Мерси ...
11.10.2019 13:56
Това ще го пробвам още утре!
Мерси боку!
цитирай
2. shtaparov - Никога досега не бях виждал тези ...
03.03.2020 11:15
Никога досега не бях виждал тези кулинарни красоти- не се съмнявам,че ще са вълшебно вкусни! Направи ми обаче впечатление,че синия домат не е обелен: това не променя ли вкусовите му качества?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2358472
Постинги: 391
Коментари: 457
Гласове: 11264