Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
13.03.2022 21:24 - Умен сладкиш: сипвате всичко в тавата, а той сам се разделя на пластове при печенето му
Автор: gastronom Категория: Рецепти   
Прочетен: 8803 Коментари: 5 Гласове:
14

Последна промяна: 13.03.2022 21:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

Няма съмнение: на всички домакини най-много им харесват бързите и лесни сладкиши . Представяли сме ви какви ли не рецепти, но тази бие всички по оригиналност и резултат! Трислойния сладки, известен като „умен“, напълно оправдава името си. Необходимо е само да смесите продуктите за тестото правилно и в процеса на печене то ще се раздели на суфле, крем и бисквитен блат. За приготвянето му ще ви бъдат необходими шест съставки, които вероятно ще намерите в кухнята си. След изпичане най-често срещаните продукти ще се превърнат в нежен, сладък десерт . Пригответе черешка, за да украсите този шедьовър!

Продукти:
130 гр. брашно
4 яйца
500 мл прясно мляко
150 гр. захар
15 гр. ванилена захар
150 гр. масло

Начин на приготвяне:
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.
Разбийте жълтъците със захар и ванилена захар, добавете 125 гр.масло и отново разбъркайте. След това добавете брашното на малки порции.
Изсипете млякото в тестото и разбъркайте добре.
Разбийте белтъците до твърди връхчета.
Добавете белтъците към тестото и бавно го бъркайте, вдигайки шпатулата отдолу нагоре.
Намажете тавичката с останалото масло и изсипете вътре тестото. Печете 45 минути на 180 градуса.
Когато го извадите от фурната, „умният“ сладкиш сам ще се е разделил на най-вкусните кремообразни пластове! Можете да поръсите готовия сладкиш с пудра захар, да украсите с шоколад или кокосови стърготини, плодове.
image

https://vecherno.com/%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8%D1%88-%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D0%B2-%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B0/?fbclid=IwAR37WXGbDGMNe5PAKsHp3D0gdHdoZr7f5qvK4FO-E1IBw2irmPtzd90mfj4




Гласувай:
14



1. katan - Благодаря, Илче!
14.03.2022 19:38
Чудесен умен сладкиш!
Непременно ще го пробвам някой път, но не сега. Има яйца, мляко и масло.
Млякто и маслото са лесни. Купих бадемово мляко и кокосово масло.
Може би и млякото трябва да е кокосово, но не съобразих.
Ще купя и кокосово мляко.
/Ето така ми се променя концепцията всеки ден:)/.
Яйцата не се сещам с какво да ги заменя.
Дай идея:), молиМ:)!
Благодаря ти за труда и приятелството!
Прегръщам те!
цитирай
2. zemela - Изглежда интересно, ще го пробвам ...
15.03.2022 11:30
Изглежда интересно, ще го пробвам :)
цитирай
3. gastronom - Здравей, Катенце!
17.03.2022 19:05
katan написа:
Чудесен умен сладкиш!
Непременно ще го пробвам някой път, но не сега. Има яйца, мляко и масло.
Млякто и маслото са лесни. Купих бадемово мляко и кокосово масло.
Може би и млякото трябва да е кокосово, но не съобразих.
Ще купя и кокосово мляко.
/Ето така ми се променя концепцията всеки ден:)/.
Яйцата не се сещам с какво да ги заменя.
Дай идея:), молиМ:)!
Благодаря ти за труда и приятелството!
Прегръщам те!

И аз за РД си представям различни рецепти! С какво да замениш яйцата - не знам?
Торта без яйца
ЗА БЛАТА
брашно - 2 ч.ч.
кисело мляко - 400 гр.
захар - 2 ч.ч., кристална
сода бикарбонат - 1 ч.л.
какао - 2 с.л.
ванилия - 1 брой
шоколад - 50 гр., настърган
ЗА МАСЛЕНИЯ КРЕМ
масло - 125 гр.
захар - 1 ч.ч., пудра
какао - 2 ч.л.
орехи - 4 с.л., счукани
ЗА СМЕТАНОВИЯ КРЕМ
сметана - 250 мл, течна сладкарска
родопчета - 3 броя /шоколад - 50 гр./
какао - по желание
какаови бисквити - 100 гр.
https://recepti.gotvach/r-6943-%D0%A2%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0_%D0%B1%D0%B5%D0%B7_%D1%8F%D0%B9%D1%86%D0%B0
цитирай
4. gastronom - Здравей!
17.03.2022 19:08
zemela написа:
Изглежда интересно, ще го пробвам :)

И на мен изглежда интересно. И аз ще го направя!
цитирай
5. zemela - Направих го. Много добре се получи. ...
21.03.2022 19:00
Направих го. Много добре се получи. Благодаря за интересната рецепта!
цитирай
6. gastronom - Радвам се от сърце, че изпробва рецептата!:)))
24.03.2022 20:55
zemela написа:
Направих го. Много добре се получи. Благодаря за интересната рецепта!

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2359044
Постинги: 391
Коментари: 457
Гласове: 11264