Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
15.03.2022 13:43 - Домашно реване от старите тефтери
Автор: gastronom Категория: Рецепти   
Прочетен: 637 Коментари: 0 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image Снимка: Мария Симова
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 0.5 ч.ч.
  • ванилия - 1 прахче
  • олио - 0.5 ч.ч.
  • брашно - 2/3 ч.ч.
  • бакпулвер - 5 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • СИРОП
  • вода - 2.5 ч.ч.
  • захар - 2.5 ч.ч.
  • лимонова кора - на 1 бр.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

За този сладкиш от тефтера започнете със сиропа, в тенджера налейте водата и добавете захарта и кората на 1 лимон, поставете я на котлона и варите 5 минути след завиране.

Оставете на хладно място да се охлади напълно.

Отделете жълтъците от белтъците. Към белтъците прибавете лимоновия сок и с миксер разбийте на пяна.

Към жълтъците прибавете захарта и ванилията, разбъркайте на пухкава смес.

Прибавете олиото на тънка струя към тях и предварително смесените пресято брашно и бакпулвер, разбъркате.

Прибавете разбитите на пяна белтъци към жълтъчната смес и с шпатула, бавно и внимателно смесете до еднородна смес.

Сипете сместа в леко намазана с олио тавичка и поръсена с брашно, заравнете и поставете тавата с любимото реване в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 25-30 минути до суха клечка. Нарежете горещия блат на парчета и залейте с напълно охладения сироп, оставете да се охлади.

Сервирайте домашното реване от старите тефтери студено с разбита сметана или сладолед.

https://recepti.gotvach.bg/r-152522-%D0%94%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%BE_%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5_%D0%BE%D1%82_%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D1%82%D0%B5%D1%84%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8?fbclid=IwAR3TN4DX65cP4CQlA3vqwk_d3DX_Cac6uMI67MWr1UVK8IpjBJZca3YS2fM



 



Гласувай:
11



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2372658
Постинги: 392
Коментари: 457
Гласове: 11331