Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Февруари, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Постинг
05.12.2022 18:19 - Коледен орехов сладкиш
Автор: gastronom Категория: Рецепти   
Прочетен: 979 Коментари: 2 Гласове:
15

Последна промяна: 08.12.2022 18:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image
Снимка: Мариола Тютюнджиева

Продукти:

2 яйца
2/3 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1 ч.ч. смлени орехи
1 ванилия
1 и 1/2 ч.ч. брашно
2 с.л. какао
За заливката
1/2 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. захар
2 с.л. какао
 
Приготвяне:
 
Разбивате яйцата и захарта на пяна. Содата разбърквате с киселото мляко до кипване и прибавяте към яйцата и захарта. Олиото, орехите, брашното, ванилията и какаото прибавяте едно по едно докато разбърквате сместа. Хомогенната смес се изсипва във форма за печене или в намазнена тава и се пече 25-30 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. След като тестото е изпечено се изважда от фурната, нарязва се на парчета, за да изстине. Междувременно си пригответе заливката от водата, захарта и какаото, като я варите до леко сгъстяване. С топлата течност залейте равномерно изстиналия сладкиш.
* Рецептата е предоставена от нашата читателка Василена Топова.

Още вкусни рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
 
По публикацията работи: Илияна Николова

Прочети още на: https://www.dnes.bg/index/2017/12/05/receptata-dnes-koleden-orehov-sladkish.361189



Гласувай:
15



1. emelika - Правя подобен
08.12.2022 16:59
Добавям коняк и намазвам тънко с маслен крем. Смлените орехи слагам обилно отгоре - към 2чаши. Не режа, а надупчвам изпеченото тесто с дървен шиш.
цитирай
2. gastronom - Благодаря, Елена!
08.12.2022 18:14
emelika написа:
Добавям коняк и намазвам тънко с маслен крем. Смлените орехи слагам обилно отгоре - към 2чаши. Не режа, а надупчвам изпеченото тесто с дървен шиш.

Навярно става великолепен сладкиш! Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2080556
Постинги: 366
Коментари: 444
Гласове: 9657