Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Декември, 2023  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
26.09 13:45 - Тази рецепта е на повече от 100 години, научила я е баба ми.
Автор: gastronom Категория: Рецепти   
Прочетен: 1752 Коментари: 0 Гласове:
15

Последна промяна: 26.09 13:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 съставки:
Тесто:
200 мл (ѕ чаша) вода
50 г (1ѕ унция) масло
150 г (1ј чаша) универсално брашно
щипка сол
4 яйца
крем карамел:
4 супени лъжици захар
150 мл (⅔ чаша) 30% сметана за готвене
300 ml (1ј чаши) 30% тежка сметана за разбиване
Ванилов крем:

400 мл (1⅔ чаша) мляко
50 g (⅓ чаша) ванилов крем на прах или царевично нишесте
4 супени лъжици захар
300 мл (1ј чаши) тежка сметана
Карамелена глазура:
125 г (⅔ чаша) захар
45 г (1Ѕ унция) масло
75 ml (⅓ чаша) 30% сметана
Печете: 230°C / 446°F за 10 минути на горна/долна топлина, след това 200°C / 392°F за още 10 минути





Гласувай:
15



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2293619
Постинги: 381
Коментари: 450
Гласове: 10744