Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Май, 2025  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Постинг
24.04 14:00 - Козуначени пържени филийки
Автор: gastronom Категория: Рецепти   
Прочетен: 860 Коментари: 0 Гласове:
11

Последна промяна: 24.04 14:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

Състав
Необходими продукти
1 малко козунак - 4-5 филии от стар изсъхнал козунак
3 бр. яйца
60 мл прясно мляко
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 с.л. кокосово масло за пържене

За крема
400 мл прясно мляко студено
1 пак. Крем Оле ванилия Dr.Oetker
1 с.л. есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Допълнително около 100 - 200 г плодове пресни плодове по ваш избор
1 малко мед


Приготвяне:
Приготвяне: 20 min
1 Начин на приготвяне Пригответе пакетчето Крем Оле, като следвате указанията на опаковката. Използвайте студено мляко, за да може кремът да стане по-пухкав и ефирен. Прибавете кора от лимон  (по желание) и малко от бурбонската ванилова захар. Може да използвате и кора от лайм. Разбъркайте с шпатула и оставете настрана, докато приготвите филийките.

 

2 В дълбока купа изсипете всички продукти за филийките: яйцата, млякото и есенцията ванилия. Разбъркайте добре с бъркалка и потопете първата филийка. Оставете да се накисне за по около 1 минута от всяка страна, а през това време нагорещете на умерен огън 1 ч.л. кокосово масло в тиган.

 

3 Когато филийката е попила достатъчно от яйчената смес, прехвърлете внимателно в тигана и оставете да се готви за по около 1-2 минути от всяка страна до красив карамелен загар. Повторете с останалите филийки.  Ако тиганът ви е достатъчно голям и може да събере повече филийки, то сложете още 1-2 ч.л. кокосово масло и ги запържете едновременно.

 

4 Сервирайте филийките топли с Крем Оле, мед или сладко по ваш избор и свежи плодове.

 




https://www.oetker.bg/
 






Гласувай:
11



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2586652
Постинги: 417
Коментари: 491
Гласове: 13215