Постинг
24.04 14:00 -
Козуначени пържени филийки
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 860 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 24.04 14:18

Прочетен: 860 Коментари: 0 Гласове:
11
Последна промяна: 24.04 14:18



Състав
Необходими продукти
1 малко козунак - 4-5 филии от стар изсъхнал козунак
3 бр. яйца
60 мл прясно мляко
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 с.л. кокосово масло за пържене
За крема
400 мл прясно мляко студено
1 пак. Крем Оле ванилия Dr.Oetker
1 с.л. есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Допълнително около 100 - 200 г плодове пресни плодове по ваш избор
1 малко мед
Приготвяне:
Приготвяне: 20 min
1 Начин на приготвяне Пригответе пакетчето Крем Оле, като следвате указанията на опаковката. Използвайте студено мляко, за да може кремът да стане по-пухкав и ефирен. Прибавете кора от лимон (по желание) и малко от бурбонската ванилова захар. Може да използвате и кора от лайм. Разбъркайте с шпатула и оставете настрана, докато приготвите филийките.
2 В дълбока купа изсипете всички продукти за филийките: яйцата, млякото и есенцията ванилия. Разбъркайте добре с бъркалка и потопете първата филийка. Оставете да се накисне за по около 1 минута от всяка страна, а през това време нагорещете на умерен огън 1 ч.л. кокосово масло в тиган.
3 Когато филийката е попила достатъчно от яйчената смес, прехвърлете внимателно в тигана и оставете да се готви за по около 1-2 минути от всяка страна до красив карамелен загар. Повторете с останалите филийки. Ако тиганът ви е достатъчно голям и може да събере повече филийки, то сложете още 1-2 ч.л. кокосово масло и ги запържете едновременно.
4 Сервирайте филийките топли с Крем Оле, мед или сладко по ваш избор и свежи плодове.
https://www.oetker.bg/
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
18. Сладко и Солено
19. bgnew.info
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
18. Сладко и Солено
19. bgnew.info