Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
10.10.2008 15:18 - Испански крем-карамел
Автор: gastronom Категория: Хоби   
Прочетен: 1235 Коментари: 0 Гласове:
0



image

Испански крем-карамел

Необходими продукти:
* 150 грама захар
* 2 жълтъка
* 6 белтъка
* 415 милилитра вода
* 1 кутия (около 400 милилитра) обезмаслено кондензирано мляко
* няколко капки ванилия (или 1 прахче)
* щипка сол

Начин на приготвяне:
В подходящ съд карамелизирайте захарта. Карамелът трябва да е светъл на цвят, не го препичайте.
Ще ви трябва кръгла тава за печене с диаметър около 22 сантиметра. Излейте внимателно в нея карамела, ако е необходимо я наклонете, за да покрие плътно дъното й. Можете да използвате и по-малки купички, в каквито ние приготвяме десерта.
В средно голяма купа разбийте жълтъците и белтъците. Добавете водата, млякото, ванилията и солта. Разбийте внимателно до пълното им смесване. Изсипете в тавата, която след това увийте с влажна кърпа.
Поставете съда в дълбока тенджера с гореща вода, която стига до половината на тавата със сместа. Оставете така за около час, водата трябва да е гореща, но да не ври. След това оставете получената смес да се охлади за още час и после да престои поне една нощ.
За да извадите десерта от тавата, използвайте тънък нож. С него ще освободите ръбчетата. Накрая обърнете върху съда, в който ще го сервирате. Украсете с плодове по свой вкус или бита растителна сметана.

Източник: tialoto.bg


Тагове:   крем,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2378263
Постинги: 392
Коментари: 457
Гласове: 11348