Постинг
23.10.2008 11:33 -
Пай - Бели Рози
Пай - Бели Рози
Ако не обичаме торти с голямо количство крем и тесто!
Продукти :
Многолистно тесто 400 – 500 гр.
Ябълки твърди сортове ( желателно червени) 2.5-3 кг.
Стафиди половин чаша
Лимони
Масло 100 гр.
Захар,
Канела
Инструменти:
Процеса на приготвяне :
1. Тестото се размразява
2. Стафидите заливаме с коняк или кипяща вода
3. Лимоните задължително измиваме и попарваме с гореща вода
4. Ябълките измиваме и почистваме от семената
5. В достатъчно дълбок съд наливаме хладна вода и добавяме сока на единия лимон.
6. На ренде, много внимателно нарязваме ябълките на много тънки резени.
И ги поставяме във вода с лимон.
7. В широка, но не дълбока тенджера наливаме 4 чаши вода, добавяме 2 чаши захар, сок от 1 лимон , 50 гр. масло.
8. Ябълките бланшираме за кратко, само да омекнат
9. Навиваме розички, обрязваме и слагаме в кутия готовите розички.
10. Тесто разточваме,
и слагаме на подходяща тава за пая..
11. Акуратно пренасяме розичките,
във всяка слагаме стафиди, и между тях също.
12. Приготовяме карамел, 50 гр. масло, чаена лъжичка ванилия, 50-70 гр. захара, канела на върха на ножа, цеден лимон. Добавяме лъжица от сиропа.
С четка намазваме розичките с карамел.
13. Поставяме във фурна на 190 градуса, примерно за 50 минути.
14. Приятен Апетит!
Ако не обичаме торти с голямо количство крем и тесто!
Продукти :
Многолистно тесто 400 – 500 гр.
Ябълки твърди сортове ( желателно червени) 2.5-3 кг.
Стафиди половин чаша
Лимони
Масло 100 гр.
Захар,
Канела
Инструменти:
Процеса на приготвяне :
1. Тестото се размразява
2. Стафидите заливаме с коняк или кипяща вода
3. Лимоните задължително измиваме и попарваме с гореща вода
4. Ябълките измиваме и почистваме от семената
5. В достатъчно дълбок съд наливаме хладна вода и добавяме сока на единия лимон.
6. На ренде, много внимателно нарязваме ябълките на много тънки резени.
И ги поставяме във вода с лимон.
7. В широка, но не дълбока тенджера наливаме 4 чаши вода, добавяме 2 чаши захар, сок от 1 лимон , 50 гр. масло.
8. Ябълките бланшираме за кратко, само да омекнат
9. Навиваме розички, обрязваме и слагаме в кутия готовите розички.
10. Тесто разточваме,
и слагаме на подходяща тава за пая..
11. Акуратно пренасяме розичките,
във всяка слагаме стафиди, и между тях също.
12. Приготовяме карамел, 50 гр. масло, чаена лъжичка ванилия, 50-70 гр. захара, канела на върха на ножа, цеден лимон. Добавяме лъжица от сиропа.
С четка намазваме розичките с карамел.
13. Поставяме във фурна на 190 градуса, примерно за 50 минути.
14. Приятен Апетит!
Следващ постинг
Предишен постинг
как ще издържи докато ги приготвя?Чудеса сътворени от ябълки !От тук ухаят!:)
цитирайНаистина е прекрасен сладък шедьовър.
Оригинален плодов десерт за изненада на гости.:-))
цитирайОригинален плодов десерт за изненада на гости.:-))
На Телец не обяснявай-само покажи и той ЩЕ ОЦЕНИ ПО ДОСТОЙНСТВО ,а това което си показал
е просто върха!Непременно ще повторя дипломната ти работа,не че ще се дипломирам!:))))))))))))))
цитирайе просто върха!Непременно ще повторя дипломната ти работа,не че ще се дипломирам!:))))))))))))))
за да я покажем като домакини. А сега е сезона на ябълките, така че можем да бъдем във вихъра си.
Аз съм зодия "Теле" и ти ли си от същата прекрасна зодия???
цитирайАз съм зодия "Теле" и ти ли си от същата прекрасна зодия???
Леле майко.....утре почивам, ще се пробвам. Още от тук ми потекоха лигите :))))))
цитирай
6.
анонимен -
Поздравления!
14.12.2008 10:13
14.12.2008 10:13
Прекрасно изпълнение!Благодаря за идеята и рецептата!Ще се пробвам тази седмица!
Dji-sun
цитирайDji-sun
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии