Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
23.10.2008 11:33 - Пай - Бели Рози
Автор: gastronom Категория: Хоби   
Прочетен: 9010 Коментари: 6 Гласове:
0



Пай - Бели Рози image
Ако не обичаме торти с голямо количство крем и тесто!
Продукти :
image
Многолистно тесто 400 – 500 гр.
Ябълки твърди сортове ( желателно червени) 2.5-3 кг.
Стафиди половин чаша
Лимони
Масло 100 гр.
Захар, 
Канела

Инструменти:
image
Процеса на приготвяне :
1. Тестото се размразява
2. Стафидите заливаме с коняк или кипяща водаimage
3. Лимоните задължително измиваме и попарваме с гореща водаimage
4. Ябълките измиваме и почистваме от семената
5. В достатъчно дълбок съд наливаме хладна вода и добавяме сока на единия лимон.image
6. На ренде, много внимателно нарязваме ябълките на много тънки резени. 
И ги поставяме във вода с лимон.
image
7. В широка, но не дълбока тенджера наливаме 4  чаши вода, добавяме 2 чаши захар, сок от 1 лимон , 50 гр. масло.
image
8. Ябълките бланшираме за кратко, само да омекнатimageimageimageimage
9. Навиваме розички, обрязваме и слагаме в кутия готовите розички.image
10. Тесто разточваме,
image 
и слагаме на подходяща тава за пая.image.
11. Акуратно пренасяме розичките,image 
във всяка слагаме стафиди, и между тях също.image
12. Приготовяме карамел, 50 гр. масло, чаена лъжичка ванилия, 50-70 гр. захара, канела на върха на ножа, цеден лимон. Добавяме лъжица от сиропа.image 
С четка намазваме розичките с карамел.
13. Поставяме във фурна на 190 градуса, примерно за 50 минути.
imageimage
14. Приятен Апетит!



Гласувай:
0



1. iliada - Горкият ми стомах
23.10.2008 15:14
как ще издържи докато ги приготвя?Чудеса сътворени от ябълки !От тук ухаят!:)
цитирай
2. gastronom - Илиада, това е конкурсна работа за Нова година.
23.10.2008 16:52
Наистина е прекрасен сладък шедьовър.
Оригинален плодов десерт за изненада на гости.:-))
цитирай
3. iliada - gastronom !!!
23.10.2008 16:59
На Телец не обяснявай-само покажи и той ЩЕ ОЦЕНИ ПО ДОСТОЙНСТВО ,а това което си показал
е просто върха!Непременно ще повторя дипломната ти работа,не че ще се дипломирам!:))))))))))))))
цитирай
4. gastronom - О, това не е моя работа, но много ми хареса
23.10.2008 17:03
за да я покажем като домакини. А сега е сезона на ябълките, така че можем да бъдем във вихъра си.
Аз съм зодия "Теле" и ти ли си от същата прекрасна зодия???
цитирай
5. gothic - Леле майко. . . . . утре почивам, ще се ...
23.10.2008 21:41
Леле майко.....утре почивам, ще се пробвам. Още от тук ми потекоха лигите :))))))
цитирай
6. анонимен - Поздравления!
14.12.2008 10:13
Прекрасно изпълнение!Благодаря за идеята и рецептата!Ще се пробвам тази седмица!
Dji-sun
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2378762
Постинги: 392
Коментари: 457
Гласове: 11349