Постинг
20.12.2008 12:23 -
Коледни звездички
Продукти:
• 2 ч. ч. брашно
• 1 пакетче бакпулвер
• 1 ч. ч. захар
• 1 щипка сол
• 1 щипка кардамон
• 1 щипка млян бял пипер
• 1 щипка мента
• 1 яйце
• 3 с. л., сметана
• 1/2 пакетче масло
• 50 г смлени бадеми
• 50 г настъргана портокалова кора
• маргарин
• пудра захар
Приготвяне: В купа се смесват брашното, бакпулверът, захарта, солта, подправките, яйцето и сметаната. Прибавят се нарязаното на парченца масло, бадемите и портокаловата кора. Омесва се много твърдо тесто. Оставя се да почине около 2 часа. Върху гладка повърхност се разточва тесто, дебело около 2 см. От него се изрязват с формичка звездички. Пече се 15 мин на 180 градуса върху намаслена оризова хартия. За глазурата се разбърква на водна баня пудрата захар с 3 с. л. вода и се намазват още горещите сладки (може да се използва и разбит белтък). След като се охладят, се съхраняват в плътно затворена кутия или буркан.
По материали: Журнал за жената - Всичко за Коледа
• 1 пакетче бакпулвер
• 1 ч. ч. захар
• 1 щипка сол
• 1 щипка кардамон
• 1 щипка млян бял пипер
• 1 щипка мента
• 1 яйце
• 3 с. л., сметана
• 1/2 пакетче масло
• 50 г смлени бадеми
• 50 г настъргана портокалова кора
• маргарин
• пудра захар
Приготвяне: В купа се смесват брашното, бакпулверът, захарта, солта, подправките, яйцето и сметаната. Прибавят се нарязаното на парченца масло, бадемите и портокаловата кора. Омесва се много твърдо тесто. Оставя се да почине около 2 часа. Върху гладка повърхност се разточва тесто, дебело около 2 см. От него се изрязват с формичка звездички. Пече се 15 мин на 180 градуса върху намаслена оризова хартия. За глазурата се разбърква на водна баня пудрата захар с 3 с. л. вода и се намазват още горещите сладки (може да се използва и разбит белтък). След като се охладят, се съхраняват в плътно затворена кутия или буркан.
По материали: Журнал за жената - Всичко за Коледа
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии