Постинг
02.03.2018 13:12 -
Бухтички, които се обръщат сами
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 3284 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 02.03.2018 13:18
Прочетен: 3284 Коментари: 0 Гласове:
4
Последна промяна: 02.03.2018 13:18
Продукти:
3 яйца
1 кофичка кисело мляко
4 с.л. олио
2 с.л. захар
10г бакпулвер Д-р Йоткер
1 ванилена захар Д-р Йоткер
1 с.л. ракия (за да не поемат много мазнина)
3 ч.ч. брашно
1 щипка сол
Ако искате, можете да добавите натрошено сирене към тестото.
Яйцата се разбиват с тел. Прибавят се млякото, олиото и ракията и всичко се разбърква добре. Брашното се изсипва постепенно ( заедно с бакпулвера и ванилията), като непрекъснато се бърка. Получава се много гъста каша, която е тежка за бъркане с тел. Трябва да се бърка, докато се получи гладко тесто. Сместа се оставя да почине десетина минути.
За да се обръщат сами бухтичките, е важно да се пържат в много мазнина. Налейте в по-малко тиганче или касерола около 2 пръста олио и загрейте. Температурата на котлона не трябва да е максималната, а на 3/4 от мощността. Когато олиото е загрято, се взима тесто с чаена лъжичка и с помощта на друга лъжичка се спуска в мазнината. Пържат се до готовност. Изваждат се върху хартия да се отцедят от излишната мазнина.
Можете да ги сервирате сладки или солени. Както ви харесва. Аз ги сервирах с пудра захар и течен шоколад и други със сирене и мед.
http://ilrai.blogspot.bg/2014/04/blog-post_21.html
Проблеми с жлъчния мехур, жлъчни камъни,...
ТВОЙТО ПРОФИЛЧЕ, SEKIRA....
Тайните на аланското царство
ТВОЙТО ПРОФИЛЧЕ, SEKIRA....
Тайните на аланското царство
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии