Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
14.10.2008 11:08 - Сьомга с кафява захар и глазура от уиски
Автор: gastronom Категория: Хоби   
Прочетен: 1762 Коментари: 0 Гласове:
0



image

Сьомга с кафява захар и глазура от уиски

Време за подготовка: 5 минути
Време за приготвяне: 15 минути

Продукти за 4 порции:
4 супени лъжици масло
Ѕ чаена чаша кафява захар
4 филета (котлета) сьомга
70 мл. бърбън уиски

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото в голям тиган загрят до средна температура (150 C°). Разбърквайки прибавете кафявата захар. Поставете филетата от сьомга върху тази смес. Пържете в продължение на 5 минути на средна температура. Обърнете сьомгата и добавете около филетата бърбъна, продължете да пържите за още 5 минути или докато кожата може лесно да се отдели с вилица. Загребвайки от заобикалящата ги смес, глазирайте сьомгата и сервирайте.

Предложение за сервиране:

Подходяща гарнитура към този лесен и атрактивен начин за приготвяне на сьомга са кафяв ориз и пресни аспержи.



Тагове:   уиски,   сьомга,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2380704
Постинги: 392
Коментари: 457
Гласове: 11354