Постинг
27.01.2010 14:54 -
Хек с лешников сос
Рецептата е от книгата Spain – Mediterranean cuisine. Малко е променена, но само малко, съобразявайки се с наличните продукти в къщи.
Хек с лешников сосПродукти за 4 порции:
- 600 гр. хек, нарязан на котлети
- 100 гр. сурови лешници
- 100 гр. брашно
- 50 мл. зехтин
- 4 скилидки чесън
- 300мл. зеленчуков бульон
- 1 връзка пера от див лук
- сол и черен пипер
Котлетите се посоляват със сол и черен пипер и се овалват в брашното от всички страни.
В дълбок тиган се нагрява зехтина. В него се изсипват нарязаният чесън и лешниците. Сотират се за 3 минути. След това се избутват към краищата на тигана, така че средата да остане свободна.
В средата на тигана се слагат котлетите и се запържват за 5 минути от всяка страна. Добавя се водата и се оставя да заври.
Половината пера от див лук се нарязват и се слагат в тигана при рибата. Оставя се да ври 15 минути.
Котлетите се сервират с лешниците и се заливат с част от сосът.
Следващ постинг
Предишен постинг
На Баба Марта - Елин Пелин
Плети, плети, Бабо Марто,
изплети ми мартенички,
да ги вържем на ръчички,
да излезем на полето,
да наберем иглика,
кукуряк и минзухарче,
да посрещнем гостенките –
лястовички бързокрили,
кукувица самотница
кърко-щърко жабара,
че ни водят пролетта,
да натопли земята,
да разтупка сърцата.
цитирайПлети, плети, Бабо Марто,
изплети ми мартенички,
да ги вържем на ръчички,
да излезем на полето,
да наберем иглика,
кукуряк и минзухарче,
да посрещнем гостенките –
лястовички бързокрили,
кукувица самотница
кърко-щърко жабара,
че ни водят пролетта,
да натопли земята,
да разтупка сърцата.
Предпочитам лешниците отделно от рибата...
Това съчетание ми се вижда малко прекалено...
цитирайТова съчетание ми се вижда малко прекалено...
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии