Постинг
23.10.2008 11:01 -
Кекс за чай и кафе «Три желания»
Автор: gastronom
Категория: Хоби
Прочетен: 5403 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 23.10.2008 11:09
Прочетен: 5403 Коментари: 4 Гласове:
0
Последна промяна: 23.10.2008 11:09
Кекс за чай и кафе
«Три желания»
• 150 г масло или маргарин
• 150 г захар
• 4 яйца
• 30 г мак
• 50 г ядки ( по вкус)
• 50 г шоколад (вместо шоколад може стафиди)
• 2 ч.л. набухвател (или 1 ч.л. гасена сода)
• 250 г брашно
Започваме с мака. Мака мия, заливам с кипяща вода, кипва, снимам от котлона, той набъбва, изливам течността през марля и растилам на кърпа и марля, да изсъхне.
Приготовяме тестото:
Маслото разбиваме със захар.
Добавяме яйцата, разбъркваме.
Добавяме набухвател и брашно и отново разбиваме.
Шоколада настъргваме /нарязваме или начупваме на малки парченца, примерно 0.5 на 0.5 см.
Орехи смиламе (такива ядки имам).
Тестото разделям на 3 равни части. В одната добавям мак, разбърквам.
В другата част добавям орехи, разбърквам.
В третата част добавям шоколад, разбърквам.
Формата обмазвам с масло.
Наливаме тестото с орехите.
На него слагаме тесто с шоколад, НЕ РАЗБЪРКВАМЕ.
НАЙ-ОТГОРЕ тестото с мака, НЕ РАЗБЪРКВАМЕ.
Поставяме в подгрята до 180 градуса фурна за 55 мин.
След това, като изстине, изваждам от формата,
режем на филийки и
приятно пиене на чай или кафе!
Вместо шоколада можете да добавите плодове от сладко и …
и да изпечете във в различна друга форма!
Приятен апетит!
«Три желания»
• 150 г масло или маргарин
• 150 г захар
• 4 яйца
• 30 г мак
• 50 г ядки ( по вкус)
• 50 г шоколад (вместо шоколад може стафиди)
• 2 ч.л. набухвател (или 1 ч.л. гасена сода)
• 250 г брашно
Започваме с мака. Мака мия, заливам с кипяща вода, кипва, снимам от котлона, той набъбва, изливам течността през марля и растилам на кърпа и марля, да изсъхне.
Приготовяме тестото:
Маслото разбиваме със захар.
Добавяме яйцата, разбъркваме.
Добавяме набухвател и брашно и отново разбиваме.
Шоколада настъргваме /нарязваме или начупваме на малки парченца, примерно 0.5 на 0.5 см.
Орехи смиламе (такива ядки имам).
Тестото разделям на 3 равни части. В одната добавям мак, разбърквам.
В другата част добавям орехи, разбърквам.
В третата част добавям шоколад, разбърквам.
Формата обмазвам с масло.
Наливаме тестото с орехите.
На него слагаме тесто с шоколад, НЕ РАЗБЪРКВАМЕ.
НАЙ-ОТГОРЕ тестото с мака, НЕ РАЗБЪРКВАМЕ.
Поставяме в подгрята до 180 градуса фурна за 55 мин.
След това, като изстине, изваждам от формата,
режем на филийки и
приятно пиене на чай или кафе!
Вместо шоколада можете да добавите плодове от сладко и …
и да изпечете във в различна друга форма!
Приятен апетит!
Следващ постинг
Предишен постинг
Нещо апетитно.
цитирайдано и този кекс да ви хареса. Ако го сложите в подходяща форма за микровълнова и той ще стане.
Поздрави!
цитирайПоздрави!
много ми хареса името на кекса, както и това как изглежда :) и звучи много апетитно - това ще е първото, което ще направя, когато се прибера при фурната си :))
много усмивки и поздрави :))
цитираймного усмивки и поздрави :))
която изпълнява три желания - прибавени по избор плодове и ядки.
Поздрави и на теб. Като приготвиш сладкиша от мен ще е кафето или чая:-)))
Слънчеви усмивки и на теб:-)))))
цитирайПоздрави и на теб. Като приготвиш сладкиша от мен ще е кафето или чая:-)))
Слънчеви усмивки и на теб:-)))))
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии