Продукти за 6 порции:
6 брoя пилешки гърди
1 суп. лъжица зехтин
щипка черен пипер
3 скилидки счукан чесън
1 1/2 супена лъжица доматен сос
2/3 чаша балсамико
1 супена лъжица мед
4 супени лъжици ситно нарязан зелен лук
Начин на приготвяне:
Поставяме средно голям тиган на котлона и оставяме зехтина да се загрее. Поставяме пилешкото месо и запържваме заедно с черния пипер, докато стане златисто за около 10 мин.
Махаме пилешкото месо от тигана и го оставяме да се обезмасли.. Слагаме в тигана нарязания лук и го запържваме за около 2 мин. След това изсипваме доматения сос, заедно с чесъна и непрекъснато разбъркваме. Изсипва се балсамикото и супената лъжица мед, като се оставя да ври 3 мин. Изчакваме докато се сгъсти. Връщаме пилешките гърди в тигана и готвим около 30 мин докато сместа придобие тъмно махагонов цвят.
Калории: 153, мазнини 4, протеини 22
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии