Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2010 12:27 - Датски великденски пащол
Автор: gastronom Категория: Хоби   
Прочетен: 3639 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 31.03.2010 12:29


Датски великденски пащол

От: ГАСТРОНОМ


 
 
image
 
 
Категория: Закуска Националност: Дания image Обработка: На фурна Повод: Великден            
image

 

1 1 / 2 чаши стафиди (250 г)
1 чаена чаша сушени череши (150 гр)
4 супени лъжици черешово бренди 
450 гр. брашно
2 / 3 чаша топла вода (150 мл)
2 / 3 чаша топло мляко (150 мл)
1 1 / 2 супени лъжици масло (25 гр)
2 супени лъжици захар
1 ч.л. ванилия
1 / 2 ч.л. канела
1 ч.л. настъргана лимонова кора
1 / 3 чаша нарязана захаросана лимонова кора (50 г)
1 / 3 чаша нарязани орехи (50 грама)
1 / 3 чаша нарязани лешници (50 г)
200 грама бадемова паста
1 с. л. разтопено масло
Пудра захар  за поръсване

 

 
image

 

Накиснете стафидите и черешите в брендито за една нощ. В голяма купа смесете водата, млякото, маслото, захарта, ванилията, канелата и настърганата лимонова кора, добавете и брашното. Замесете за няколко минути, докато се образува топка (може да направите това с миксер с приставки за тесто). Покрийте купата с найлоново фолио и оставете да почива 10 мин на топло място. После добавете нарязаните захаросани лимонови корички, ядките и изцедените напоени в бренди плодове. Замесете отново.

Поставете хартия за печене върху плитка тава и поръсете с малко брашно. Поставете тестото върху хартията и оформете овална плоска топка с размери около 20 х 30 см.

Оформете бадемовата паста на дълъг фитил около 26 см. и го поставете по дължина на тестото, като гледате да е в центъра. Сгънете тестото по дължина около бадемовата паста, като внимателно защипвате отгоре с пръсти двата края, за да се запечатат. Покрийте с найлоново фолио и оставете на топло за 30 мин.

Междувременно загрейте фурната до 200 градуса по Целзий. С четка намажете горната част на хляба с вода и печете около 45 минути, докато покафенее. Извадете и оставете да изстине, след което с четка намажете хляба с разтопено масло. Поръсете обилно с пудра захар. Сервира се нарязан на дебели резени с масло.

 

 


Тагове:   козунак,   Великден,


Гласувай:
7
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. monna - ???
31.03.2010 13:00
...а набухватели?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 1774693
Постинги: 316
Коментари: 396
Гласове: 7316