Постинг
31.10.2014 13:10 -
Бисквитки "Аделина"
Бисквитки "Аделина" |
Необходими продукти: за около 40-50 броя За тестото: 175 г меко краве масло 280 г захар 2 яйца 1 с. л. ванилов екстракт щипка сол 1 ч. л. бакпулвер 350 г брашно + още за доомесване
За декорацията:
натурално нишесте (може и ванилово)
бял фондан сладкарски бои захарни перлички вода за залепяне на фондана и елементите целофанови пликове панделки за връзване инструменти за моделиране и щипки
резци молдове
незалепваща подложка за разточване на фондана незалепваща точилка няколко размера четки за рисуване (от книжарница): 1) много тънка за рисуване на най-фините елементи; 2) по-дебела и мека за лепенето на фондана; 3) още една дебела и мека за пудрене на молдовете и подложката; 4) дебела с твърд косъм, за премахване на излишното нишесте).
Разбийте маслото със захарта до побеляване. Добавете яйцата и разбийте до пълното им усвояване. В купа смесете солта, бакпулвера и брашното и ги разбъркайте добре. Прибавете ваниловия екстракт и брашнената смес. Замесете тесто и го оставете в хладилника за час. Тестото може да е лепкаво, но не прекалявайте с брашното, тъй като при разточването ще поеме още.
Разточете тестото с дебелина 5 мм върху набрашнен плот. Изрежете сладки в желана от вас форма. Печете ги в предварително загрята на 180 градуса за около 7-8 минути или докато станат златисти. Внимателно ги прехвърлете върху метална решетка, докато се охладят. Внимавайте като ги пренасяте, в началото са много чупливи.
След като са се охладили напълно, декорирайте с оцветен със сладкарските бои фондан в зависимост от темата. Залепяйте го към бисквитките с четка и малко хладка вода.
Декорирайте ги и ги оставете да изсъхнат напълно.
Опаковайте ги в целофанови пликове и ги вържете с панделки.
Подредете ги някъде, където няма да са плътно прилепени, за да не се начупи фонданът.
Ако панделките са хартиени, може да ги накъдрите с ножица, а ако са текстилни, ги изрежете с много остра ножица, за да не се разнищят.
Рубрики: | СЛАДКАРСТВО/бисквити ,дребни сладки,целувки |
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии