Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
26.12.2023 22:15 - Кулинарен хороскоп на зодиите
Автор: gastronom Категория: Рецепти   
Прочетен: 551 Коментари: 0 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 

Зодията определя не само някои черти на характера, но и вкусови предпочитания към определени храни. Вижте храните, които са подходящи за различните зодии.

Овните най-много от всички трябва да наблягат на диетични храни. Те трябва да наблегнат на риба, овесени ядки и зеленчуци. Хубаво е да избягват пърженото месо и картофите. Много подходящи за овните са лукът, копърът и магданозът.

Телец – представителите на тази зодия трябва да знаят кога да спрат да ядат, защото лакомията е типична за тях. Телците се нуждаят от много плодове. Към ястията трява да включват и леки салати. Подправки за тях къри, карамфил, джоджен, копър, магданоз.

image

На масата на Близнаците често има пилешко. Те трябва да внимават с продуктите, които съдържат белтъчини – яйца, сирене, кашкавал, ядки. Наслаждават се на пикантни и горещи ястия. Подправки – ванилия, индийско орехче, джоджен.

Рак – по природа той е чревоугодник и задължително трябва да спазва диета. Приготвянето на месо за Ракът е истински ритуал. Обичат морските деликатеси. Подходящи подправки са канела, хрян, горчица, мащерка.

 

На масата на Лъвовете трябва да има пилешко и дивеч. Необходимо е да обръщат повече внимание на плодовете – сушени или свежи. Ако ще приготвяте вечеря за Лъв то тя трябва да е царствена – дивеч с винен сос, черен хайвер, сьомга, калкан. Подправки – пелин, карамфил, босилек, кориандър.

Девите трябва поддържат вегетарианска диета. Необходимо е да ограничат мазните пържени меса. Относно плодовете и зеленчуците могат да консумират неограничени количества. Подправки за тях – канела, кардамон, цикория, ванилия.

Везните са предразположени към болести на кръвоносната система, затова се препоръчват къпини и боровинки. Могат да консумират месо, но в малки количества. Трябва да избягват лютите ястия. Препоръчват се салати с много витамини. Подправки – мащерка, анасон, пелин, карамфил.

Скорпионът трябва да ограничи страстта си към лютото. Обича морски деликатеси. Подходящи за него са млечните продукти. Най-добрите зеленчуци за Скорпионите са цвекло, зеле и репички. Подправки – къри, кардамон, босилек, кориандър.

  image

Стрелците трябва да сведат до минимум консумацията на месо. Препоръчва се консумацията на варива – боб, леща, грах. Могат да консумират зелена салата в неограничени количества. Подправки – чесън, магданоз, женшен.

Козирозите обичат изтънчеността в кулинарията. Често страдат от нередовен стомах, затова трябва да му обърнат внимание. Подходящо месо е агнешкото, зеленчуци – цвекло и патладжани. Подправки – карамфил, анасон, магданоз.

Водолеите трябва да избягват сладкото. Най-полезният плод за тях е смокинята. За закуска наблегнете на млечните продукти, не се лишавайте от зеленчукови салати. Харесват морските деликатеси. Подправки – джоджен, ванилия, магданоз.

Рибите са знакът, който най-често страда от хранителни натравяния. Трябва да внимават с консервирани риби, люти храни и пържени картофи. Пържени и печени риби обаче, в комбинация с леки салати им понасят чудесно. Подправки – къри, пипер, чесън, мащерка.

https://gotvach.bg/
Astro Food 2024: вкусът на знаците, защо е такъв и коя храна ще ви направи щастливи

Кулинарен хороскоп за дните, в които ви липсва вдъхновение в кухнята 

  Сподели image   ТекстVIEW SOFIA ФотографияL"OFFICIEL

Мислили ли сте за храната като за астрално преживяване? Колкото и странно да звучи съществува определена връзка между астрологията и гастрономията и в чест на предстоящата нова година идва кулинарният хороскоп, който да ви помогне да актуализирате рецептурника си 2024 година. Китайска, италианска, френска кухня, представяме новите ви гастрономически guilty pleasures, зодия по зодия >

image

Овен

Огнен знак, управляван от планетата Марс, вие, Овни, сте енергични по природа и се нуждаете от огнено меню, което да съответства на темперамента ви. Пикантните храни заемат централно място във вашия кулинарен хороскоп и със сигурност няма да сгрешите, ако по-често похапнете лютиви пилешки крилца. Храните с афродизиак също не са ви чужди и сте готови да експериментирате с различни вкусове, за да изпитате истинско гурме удоволствие.

Какво да похапвате през 2024 година:

На работа: пържено или печено с масло пиле; 
Със семейството: крилца със сос барбекю;
Любимо ястие през 2024: кекс с мисо и сусам;
За да се почувствате по-щастливи: палачинки с пудра захар.

Телец

Вие сте епикуреец по душа и се намирате под очарователното влияние на планетата Венера, което ви позволява да се наслаждавате на простите удоволствия от живота с ненадмината страст. Обилните ястия са в пълна хармония със земната ви природа и като гастроном не се колебаете да глезите сетивата си. Романтик по душа, който с удоволствие ще избере гурме десерт, през 2024 вие хапвате:

На работа: агнешки шишчета;
Със семейството: печено пиле;
Любимо ястие през 2024: фалафел;
За да се почувствате по-щастливи: шоколадов мус.

image

Близнаци

Вие, Близнаците, сте социални и любопитни същества, готови да изследват прелестите на целия свят. Любители сте на вкусовете от четирите краища на света, и никога не можете да устоите на апетитно приготвена храна, независимо от къде идва тя. Обичате да задоволявате кулинарното си любопитство и затова често опитвате нови вкусови предложения. Какво да похапвате през 2024 година:

На работа: бун бо хуе - супа с нудъли;
Със семейството: мусака;
Любимо ястие през 2024: хумус;
За да се почувствате по-щастливи: пухкави палачинки.

Рак

Управлявани от Луната, Раците сте надарени с изключителна чувствителност и остра интуиция. Това е и причината да обичате да похапвате храни, които ви правят по-щастливи. Идеалното решение за вас са топлите, задушени ястия, които със своя аромат ви пренасят обратно в детството и носят доза носталгия. Особено изкушаваща опция за вас през 2024 година би била мексиканската кухня:

На работа: кесадия;
Със семейството: говежда яхния;
Любимо ястие през 2024: пилешки фахитас;
За да се почувствате по-щастливи: тарт с горски плодове.

image

Лъв

Царствеността и харизмата са второто ви име и затова не е изненада, че гастро хороскопът ви е изпълнен с изискана и скъпа храна. Не приемате нищо по-малко от съвършенство. Лятото е вашият сезон и затова често залагате на свежи вкусове и интригуващи комбинации, като например поке купички. Не обичате да делите храната си с никого и това предопределя какво да хапвате през 2024:

На работа: салата “направи си сам”;
Със семейството: печено пиле с подправки;
Любимо ястие през 2024: патешки гърди с картофи;
За да се почувствате по-щастливи: хрупкав картофен чипс.

Дева

Прецизни и винаги внимателни, вие попадате под влиянието на Меркурий, който често ви съветва да се наградите с храна, която особено много харесвате, като например салата от киноа - вкусен и здравословен вариант, който отговаря на високите ви стандарти що се отнася до продуктите. Понякога допълвате менюто си с парче плодов тарт, в зависимост от сезона. А какво да хапвате през 2024 спрямо гастро хороскопа си:

На работа: пилешки рап;
Със семейството: киш със сьомга;
Любимо ястие през 2024: лимонов пай с меренг.
За да се почувствате по-щастливи: суши и специално калифорнийски рулца.

image

Везни

Под влиянието на Венера, планетата на любовта и хармонията, вие, Везните, търсите баланс и красота дори в кулинарните си решения. Често предпочитате гурме преживяванията пред обичайните и традиционни ястия. Обичате да споделяте усета си към добрата храна с приятели и дори им предлагате да опитат от вашето ястие, което сте в ресторант. Какво ви съветва да похапвате гастро хороскопът за 2024:

На работа: шаурма;
Със семейството: рататуй;
Любимо ястие през 2024: пица с 4 вида сирена;
За да се почувствате по-щастливи: фондю. 

Скорпион

Вие сте един от най-непокорните представители на зодиака, Скорпион, и това се дължи на влиянието на Марс и Плутон. Темпераментни, огнени, страстни, вие не се страхувате да похапвате пикантни ястия от далечни страни. Винаги сте отворени за кулинарни предложения и не се колебаете да глезите сетивата си с екзотични храни.А какво да хапвате през 2024 спрямо гастро хороскопа си:

На работа: месни шишчета;
Със семейството: шакшука с яйца;
Любимо ястие през 2024: бун бо хуе;
За да се почувствате по-щастливи: ньоки с горгонзола и орехи.

image

Стрелец

Това, което ви обединява със Скорпиона, е страстта към кулинарните експерименти, благодарение на влиянието на експанзивния Юпитер. Затова, Стрелец, не се ограничавайте от гастрономически преживявания, независимо дали те са под формата на апетитен бургер, или изискано тирамису. Особена слабост изпитвате към сушито, което често споделяте с половинката или най-добрата приятелка, а за да разнообразите менюто си през 2024, можете да похапнете:

На работа: брускети.
Със семейството: уок със сотирани скариди;
Любимо ястие през 2024: бургер с допълнително бекон;
За да се почувствате по-щастливи: паста с чоризо.

Козирог

Вие сте отговорен, харизматичен и много амбициозен, Козирог. Затова не е изненада, че според гастро хороскопа попадате сред любителите на азиатските вкусове, като редовно подарявате на рецепторите си ароматен пад тай или апетитни гьози. Азиатската кухня обаче, предлага много повече от тези две вкусотии и затова ви предлагаме няколко техни алтернативи, които да опитате през 2024:

На работа: Bбnh mм;
Със семейството: агнешка яхния;
Любимо ястие през 2024: кралски кус-кус;
За да се почувствате по-щастливи: сладолед с пекан.

image

Водолей

Вие сте знакът в зодиака, който винаги е жаден за иновации и нови знания, благодарение на влиянието на Уран. Това ви предразполага да се отнасяте с особена любов към храната, нейното приготвяне и изучаване. Италианската кухня е вечният фаворит, а сладкишите и десертите заемат специално място в сърцето ви. Може би смятате, че вече сте опитали всичко, което Италия може да предложи, но ние сме готови да ви изненадаме:

На работа: пържено пилешко;
Със семейството: гъбено ризото;
Любимо ястие през 2024: понички с пудра захар;
За да се почувствате по-щастливи: бейгъл със сьомга.

Риби

Творчески и мечтателни, вие сте управлявани от Нептун, който засилва интуицията и вдъхновението. Звездите ни подсказват, че френската кухня пасва перфектно на вкуса ви, но винаги имате място и за италиански канелони с ванилов крем. Когато става дума за споделяне на храна, отстоявате мнението си и съветвате всички да се доверят на преценката ви, а за да избегнете еднообразието в менюто, ние ви съветваме какво да похапвате през 2024:

На работа: сандвич с риба тон;
Със семейството: раклет с картофи;
Любимо ястие през 2024: мусака;
За да се почувствате по-щастливи: кюфтенца с доматен сос. 

https://www.viewsofia.com/



Гласувай:
13



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2379529
Постинги: 392
Коментари: 457
Гласове: 11352