Постинг
20.08.2008 10:24 -
Салата "Марияна" - посвещавам на Марияна Aaaaaaaaa
Автор: gastronom
Категория: Хоби
Прочетен: 9512 Коментари: 8 Гласове:
Последна промяна: 20.08.2008 10:28
Прочетен: 9512 Коментари: 8 Гласове:
0
Последна промяна: 20.08.2008 10:28
Посвещавам на Марияна Aaaaaaaaa първата рецепта - http://mmmmmmmmm.blog.bg/
Лека, бърза и достъпна салата:)
Продукти:
Зелена салата (маруля)
Кутия зелен грах
Кутия червен (бял) фасул
З яйца
1 глава лук
Сметана или мляко (неголямо количество)
Майонеза
Сол, пипер по вкус
И така, яйцата, сметаната (млякото) разбиваме с миксер
и изпичаме два омлета (може в масло, може с растителна мазнина)
и за сега ги оставяме настрана
а в това време...
кутиите с граха и фасула отваряме, изливаме течността, фасула при необходимост изплакваме, изсипваме в съд, добавяме малко нарязан лук
листата от салатата слагаме едно върху друго, горните части "накъдрените" на листата отрязваме и оставяме за украшение на блюдото. Останалата част режем на ивички примерно по 1 см..
Сега дойде реда на омлета -- всеки нарязваме наполовина, и също нарязваме на ивици примерно по 1 см
всичко смесваме в съд, подправяме с майонеза, солим, добавяме пипер. ГОТОВО. :))))
При желание може да се поднесе на широко блюдо и да се придаде естетически вид ;)
Приятен апетит!!!
Лека, бърза и достъпна салата:)
Продукти:
Зелена салата (маруля)
Кутия зелен грах
Кутия червен (бял) фасул
З яйца
1 глава лук
Сметана или мляко (неголямо количество)
Майонеза
Сол, пипер по вкус
И така, яйцата, сметаната (млякото) разбиваме с миксер
и изпичаме два омлета (може в масло, може с растителна мазнина)
и за сега ги оставяме настрана
а в това време...
кутиите с граха и фасула отваряме, изливаме течността, фасула при необходимост изплакваме, изсипваме в съд, добавяме малко нарязан лук
листата от салатата слагаме едно върху друго, горните части "накъдрените" на листата отрязваме и оставяме за украшение на блюдото. Останалата част режем на ивички примерно по 1 см..
Сега дойде реда на омлета -- всеки нарязваме наполовина, и също нарязваме на ивици примерно по 1 см
всичко смесваме в съд, подправяме с майонеза, солим, добавяме пипер. ГОТОВО. :))))
При желание може да се поднесе на широко блюдо и да се придаде естетически вид ;)
Приятен апетит!!!
И съм убеден, че е вкусна. И още тази вечер ще я спретна, за изненада на всички вкъщи. Мерси и поздравления!
цитирайЩе има с какво да изненадаш семейството си
Слагам началото на един приятен на вкус и вид блог.
Приемат се предложения за всички вкусотии и видове кухни.
Добре дошли, приятели!
цитирайСлагам началото на един приятен на вкус и вид блог.
Приемат се предложения за всички вкусотии и видове кухни.
Добре дошли, приятели!
За мен ще е интересно да споделиш някои стари български рецепти, щото сега няма кой една баница да ти направи като хората. От готови кори поръсени с извара не става. Е, аз сам си правя, но...
цитирайРадвам се, че се отби!!!
Идеята за блога е на Нина Антонова -
http://ninaantonova.blog.bg/, една много добра художничка-приложничка (интарзия) и икономистка. Един великолепен приятел!!!
Ще се постарая да има много български рецепти, бъди сигурен:)))
Ей, приятел, не ме ли позна с "домашната юфка" - Моята домашна юфка и спомена за отминали времена - да видим кой меси и точи...
http://avangardi.blog.bg/viewpost.php?id=224082
Поздрави - Илка
цитирайИдеята за блога е на Нина Антонова -
http://ninaantonova.blog.bg/, една много добра художничка-приложничка (интарзия) и икономистка. Един великолепен приятел!!!
Ще се постарая да има много български рецепти, бъди сигурен:)))
Ей, приятел, не ме ли позна с "домашната юфка" - Моята домашна юфка и спомена за отминали времена - да видим кой меси и точи...
http://avangardi.blog.bg/viewpost.php?id=224082
Поздрави - Илка
Пък би имало и друга полза - както вървят нещата май скоро ще се върнем към домашно приготвяне на повечето храни..., които не включват черен хайвер, примерно :)
цитирайвярвам, че нещата ще се оправят, натам е тръгнало!
Но да приготвяш домашна кухня е изкуство, трудно и много приятно. Най-вече, когато ти поискат рецептата за ползване:))
цитирайНо да приготвяш домашна кухня е изкуство, трудно и много приятно. Най-вече, когато ти поискат рецептата за ползване:))
Приятна изненада!:))
Обожавам салатите!Заемат огромна част в менюто ми.
Имам няколко салати с мои рецепти.Бих ги споделила с теб,ако е интересно!Обичам да импровизирам и го правя с удоволствие.Не само за салатите прилагам фантазия,а и за ястия.За сега опитите са успешни.
Още веднъж благодаря за милия жест.
Пожелавам много читатели и споделени рецепти!:)
Поздрави!:))
цитирайОбожавам салатите!Заемат огромна част в менюто ми.
Имам няколко салати с мои рецепти.Бих ги споделила с теб,ако е интересно!Обичам да импровизирам и го правя с удоволствие.Не само за салатите прилагам фантазия,а и за ястия.За сега опитите са успешни.
Още веднъж благодаря за милия жест.
Пожелавам много читатели и споделени рецепти!:)
Поздрави!:))
направих блога, за да се разтоварваме и да споделяме опита на кулинарна вълна. Очаквам предложенията. Прегръдки за теб))
цитирайВашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии