Постинг
27.06.2009 16:21 -
ИМАМБАЯЛДЪ
ИМАМБАЯЛДЪ
Патладжана освен пълнен с кайма и под формата на кьополу може да се сготви и като имамбаялдъ.Какво всъщност представлява това много вкусно ястие:
Необходими продукти:
-4 патладжана
-2 кафени чаши олио
-6 глави кромид лук
-4 домата
-1 глава чесън
-1/2 връзки магданоз
-черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Патладжаните се избират горе долу да бъдат еднакви по големина.Предварително те се нарязват на филийки,посоляват се и се оставят да престоят във вода за да изчезне горчивината им.Колкото повече време оставите патладжана да кисне толкова по добре.Лукът предварително нарязан се запържва и задушава до омекване към него се задушат и се прибавят 2 домата нарязани на кубчета към сместа се прибавят и едната връзка магданоз и черният пипер.
След като сместа ни е готова можем да зопчваме да нареждаме в тавичката.
Някои хора предварително запържват патладжана.Аз обаче не правя така.След като добре се е изцедил на дъното на тавата нареждаме филийки патладжан,докато се покрие дъното на тавичката след това отгоре разпределяме по равно от предварително приготвената ни смес от лука и другите подправки.Редуваме ред патладжан ред смес,като между пластовете се поставят и по няколко скилидки чесън.Когато наредим и последния пласт патладжан вурху него се нареждат за декорация другите 2-домата предварително нарязани на кръгчета,а върху всеки домат малко листенце от магданоза,може и допълнително да прибавите още по малко черен пипер на зърна и сол на вкус.
БОН АПЕТИ...........
Патладжана освен пълнен с кайма и под формата на кьополу може да се сготви и като имамбаялдъ.Какво всъщност представлява това много вкусно ястие:
Необходими продукти:
-4 патладжана
-2 кафени чаши олио
-6 глави кромид лук
-4 домата
-1 глава чесън
-1/2 връзки магданоз
-черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Патладжаните се избират горе долу да бъдат еднакви по големина.Предварително те се нарязват на филийки,посоляват се и се оставят да престоят във вода за да изчезне горчивината им.Колкото повече време оставите патладжана да кисне толкова по добре.Лукът предварително нарязан се запържва и задушава до омекване към него се задушат и се прибавят 2 домата нарязани на кубчета към сместа се прибавят и едната връзка магданоз и черният пипер.
След като сместа ни е готова можем да зопчваме да нареждаме в тавичката.
Някои хора предварително запържват патладжана.Аз обаче не правя така.След като добре се е изцедил на дъното на тавата нареждаме филийки патладжан,докато се покрие дъното на тавичката след това отгоре разпределяме по равно от предварително приготвената ни смес от лука и другите подправки.Редуваме ред патладжан ред смес,като между пластовете се поставят и по няколко скилидки чесън.Когато наредим и последния пласт патладжан вурху него се нареждат за декорация другите 2-домата предварително нарязани на кръгчета,а върху всеки домат малко листенце от магданоза,може и допълнително да прибавите още по малко черен пипер на зърна и сол на вкус.
БОН АПЕТИ...........
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии