Прочетен: 497 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 02.02 20:20
за сос:
3 глави лук
4 с.л. Слънчогледово олио
3/4 ч. л. сол
1 ч. л. брашно
1/2 консерва домати - 200 грама
за кюфтета
1/2 чаша ориз - 80 гр.
1/2 кг. кайма
смлян черен пипер на вкус
2 ч.л сух магданоз
1 яйце
1 ч. л. сол
За да изпълните тази рецепта, първо е необходимо да приготвите сосчето.
Нарежете лук на ситно. Сложете го в тиганче с предварително загрята мазнина.
Добавяте брашно. Бъркате и слагате доматите. Посолявате и наливате 2 чаши вода.
На видеото долу вижте как точно го направи Иван Звездев.
Пригответе ориза, който трябва да добре да бъде измит.
В купа сложете каймата. Чукнете яйцето. Добавете подправки – черен пипер, сол и магданоз.
Прибавете и ориза към цитираните по-горе продукти. Омесете ги добре, докато получите еднородна смес.
От тази смес трябва да оформите топки. Всяка една от тези топки оваляйте в брашно. Сложете ги в соса. Трябва да ги варите за около 50 минути под капак.
Не забравяйте да ги разбърквате. Ако е необходимо, налейте и още вода.
Не пропускайте видеото долу от култовата българска топ кулинарна поредица „Кухнята на Звездев – La Cocina Bъlgara“.
Както винаги и сега българският топ кулинар Звездев предоставя много и все полезни кулинарни съвети. Те са важни за всяко едно домакинство.
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии