Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
31.01 11:39 - Иван Звездев приготвя „голи сарми“ по рецепта от 1940 г.
Автор: gastronom Категория: Рецепти   
Прочетен: 497 Коментари: 0 Гласове:
11

Последна промяна: 02.02 20:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ☞Съставките за рецептата:✰

за сос:
3 глави лук
4 с.л. Слънчогледово олио
3/4 ч. л. сол
1 ч. л. брашно
1/2 консерва домати - 200 грама  

за кюфтета
1/2 чаша ориз - 80 гр.
1/2 кг. кайма
смлян черен пипер на вкус
2 ч.л сух магданоз
1 яйце
1 ч. л. сол

За да изпълните тази рецепта, първо е необходимо да приготвите сосчето.

Нарежете лук на ситно. Сложете го в тиганче с предварително загрята мазнина.

Добавяте брашно. Бъркате и слагате доматите. Посолявате и наливате 2 чаши вода.

На видеото долу вижте как точно го направи Иван Звездев.

Пригответе ориза, който трябва да добре да бъде измит.

В купа сложете каймата. Чукнете яйцето. Добавете подправки – черен пипер, сол и магданоз.

Прибавете и ориза към цитираните по-горе продукти. Омесете ги добре, докато получите еднородна смес.

От тази смес трябва да оформите топки. Всяка една от тези топки оваляйте в брашно. Сложете ги в соса. Трябва да ги варите за около 50 минути под капак.

Не забравяйте да ги разбърквате. Ако е необходимо, налейте и още вода.

Не пропускайте видеото долу от култовата българска топ кулинарна поредица „Кухнята на Звездев – La Cocina Bъlgara“.

Както винаги и сега българският топ кулинар Звездев предоставя много и все полезни кулинарни съвети. Те са важни за всяко едно домакинство.






Гласувай:
11



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2379540
Постинги: 392
Коментари: 457
Гласове: 11352