Кулинарията - това е изкуство.
Постинги в блога от Октомври, 2009 г.
24.10.2009 06:54 -
Индийски хляб
Индийски хляб
23.10.2009 15:29 -
Какаови палачинки
Какаови палачинки
3 яйца
500 мл. прясно мляко
3 яйца
500 мл. прясно мляко
23.10.2009 15:24 -
Трюфели с лешници
Трюфели с лешници
300 гр. черен шоколад
150 мл. течна сметана
300 гр. черен шоколад
150 мл. течна сметана
23.10.2009 14:25 -
Шоколадови трюфели
Шоколадови трюфели
100 мл. течна готварска сметана
100 мл. течна готварска сметана
13.10.2009 19:21 -
Глиган по ловджийски
Глиган по ловджийски
СНИМКИ: АРХИВА НА АВТОРА
СНИМКИ: АРХИВА НА АВТОРА
09.10.2009 11:56 -
9 октомври Световен ден на яйцето
Световен ден на яйцето
Отбелязва се през втория петък на октомври по решение на Международната комисия по яйцата. За първи път се чества през 2001 г. Аз вчера вечерях пържени яйца, значи съм отбелязала празника неволно един ден по-рано.
Отбелязва се през втория петък на октомври по решение на Международната комисия по яйцата. За първи път се чества през 2001 г. Аз вчера вечерях пържени яйца, значи съм отбелязала празника неволно един ден по-рано.
03.10.2009 12:28 -
УЧИМ ТЕХНИКАТА НА ПРОСТ ДОМАШЕН КАРВИНГ - ХРИЗАНТЕМА от пекинско зеле
ХРИЗАНТЕМА от пекинско зеле
1. От кочана на пекинско зеле с тегло от 300 до 700 г отделяме раздърпаните листа и обрязваме върховата част на кочана, оставайки около 12-15 см.
1. От кочана на пекинско зеле с тегло от 300 до 700 г отделяме раздърпаните листа и обрязваме върховата част на кочана, оставайки около 12-15 см.
03.10.2009 12:13 -
КАРВИНГ
КАРВИНГ
Карвинг — англ. carving или curving (от curve, означава рязане) — «рязана работа», «рязан орнамент».
СЪВРЕМЕННИЯТ КАРВИНГ — СЪЩЕСТВЕНА ЧАСТ НА СПОСОБИТЕ ЗА УКРАШЕНИЯ НА БЛЮДА и ОФОРМЛЕНИЯ НА МАСАТА
Карвинг — англ. carving или curving (от curve, означава рязане) — «рязана работа», «рязан орнамент».
СЪВРЕМЕННИЯТ КАРВИНГ — СЪЩЕСТВЕНА ЧАСТ НА СПОСОБИТЕ ЗА УКРАШЕНИЯ НА БЛЮДА и ОФОРМЛЕНИЯ НА МАСАТА
01.10.2009 18:14 -
Да спестяваме време в кухнята
СКОРОСТНО ПОЧИСТВАНЕ НА ОБЕЛКИ ОТ КАРТОФИ
СКОРОСТНО ПОЧИСТВАНЕ НА ЧЕРУПКИ ОТ СВАРЕНИ ЯЙЦА
СКОРОСТНО ПОЧИСТВАНЕ НА ЧЕРУПКИ ОТ СВАРЕНИ ЯЙЦА
01.10.2009 16:49 -
Телешки рулца - кулинарни изкушения
Телешки рулца
от talov
Продукти:
от talov
Продукти:
01.10.2009 16:43 -
Рецепта за дълголетие
Хората, родени през зимата, живеят по-дълго
Децата, родени през зимата имат по-голяма продължителност на живота, защото студът е екологичен фактор за дълголетие, каза Гийермо Лопес, член на европейската изследователска група, фокусир...
Децата, родени през зимата имат по-голяма продължителност на живота, защото студът е екологичен фактор за дълголетие, каза Гийермо Лопес, член на европейската изследователска група, фокусир...
01.10.2009 16:37 -
Гурме е скъпо удоволствие за едни и начин на живот за други
Гурме е скъпо удоволствие за едни и начин на живот за други
Гурме вино, гурме храна, кафе гурме… Все по-често чуваме тази дума като синоним на качество и стил. Лексемата ни пренася векове назад във Франция, когато като гурме с...
Гурме вино, гурме храна, кафе гурме… Все по-често чуваме тази дума като синоним на качество и стил. Лексемата ни пренася векове назад във Франция, когато като гурме с...
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии